top of page

Vårt team

BAKOM KULISSERNA

Ingemar_1791.jpg

Ingemar Resare

Kompetensområde: Digitalisering, Transportekonomi, Projektledning, Klimatredovisning.

Under hela mitt vuxna yrkesverksamma liv har jag i stort varit i åkarnas tjänst. Mitt hjärta, passion och intresse har funnits i att hjälpa, vägleda, utmana och bidra till att åkeriernas vardag blir något enklare. Åkerinäringen är den plats jag trivs i och där jag kan göra skillnad. 

Med nästan 19 år på Sveriges Åkeriföretag har jag skapat digitala verktyg för den svenska åkerinäringen där SÅ Webbkalkyl (Webbkalkyl.se) och SÅ Klimat Calc(Klimatcalc.se) idag är en branschstandard för transportkalkylering och klimatredovisning. Inom området Transportekonomi har jag viktig kunskap om hur transportkalkylering och klimatredovisning av transporter kan driva omställningen av den svenska åkerinäringen. Detta har blivit tydligt under de senaste årens arbete med verktygen. 

Sedan 2005 har jag  genomfört transportekonomiska kurser med hundratals deltagare för både
transportköpare och transportsäljande företag. 

Jag har också erfarenhet av att arrangera konferenser i olika frågor. Framför allt har jag under de senaste 10 åren även arbetat med politisk påverkan och opinionsbildning i min roll som Regionchef på Sveriges Åkeriföretag. Radio och TV har också varit en viktig kanal för att få ut åkerinäringens budskap. 

Under många år arbetade jag också med transportsäkerhetsfrågorna. Där jag är en av initiativtagarna till Vägsamverkan som inspirerats av Båt- och Grannsamverkan.

Vidare har jag även drivit fram en tjänst som kallats för Live Trafik där åkerier och allmänhet som färdats på vägarna kunnat åtnjuta trafikinformation via app för iOS och Android. Appen startade vi 2010. 

Christer.jpg

Christer Svensson

Kompetensområde: Digitalisering, Autonomi, AI, Robotisering

Christer har över 40 års erfarenhet av åkerinäringen och utmanar dig alltid att tänka nytt och annorlunda. 

Många vet säkert inte att Christer också är känd för att ha satt den flygande "gummibåten" på kartan i Sverige då han fick den typgodkänd. 

Med förmågan att kunna få dig att lyfta blicken för att förstå framtiden inom robotisering, elektrifiering och digitalisering kan innebära för din verksamhet. 

Det Christer alltid kan hjälpa dig med är att tänka utanför boxen. Det som vi alla har så svårt för är en självklarhet för Christer och därför är han också en riktigt intressant föreläsare men också en person att ta med i en ledningsgrupp eller styrelse om man vill diskutera utvecklingsfrågor oavsett vad det handlar om. 

bottom of page